Over Hennie

"In tegenstelling tot veel mensen hou ik wél van opruimen. Echt waar. Zoals het bekende gezegde luidt: een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd."

...

Als moeder van 4 (inmiddels grote) kinderen moest ik ook wel, om structuur aan te brengen in ons drukke gezin. Dat veel dingen in huis op een vaste plek liggen heeft mij altijd veel rust gegeven. In mijn werk is dat nooit anders geweest; vaak was ik (als daar even tijd voor was) aan het opruimen en structuur aan het aanbrengen. Zestien jaar werkte ik als begeleider van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of lichamelijke beperkingen. Hier merkte ik dat zij erg gebaat waren bij overzichtelijke processen. Ook in jonge, groeiende gezinnen kan die structuur veel rust geven.

Van opruimfan tot professioneel organizer

De combinatie van een achtergrond in de zorg, mijn eigen vermogen tot het aanbrengen van structuur, organiseren en plannen brachten mij tot een nieuw carrièreplan. Ik volgde een opleiding voor Professioneel Organizer voor particulieren bij de Huishoudcoach®, erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). Toen kon ik dan eindelijk van opruimen mijn werk maken als professioneel organizer. Mijn meerwaarde voor iemand die mij inschakelt als coach is mijn concrete aanpak. We gaan samen aan de slag en zorgen dat er nu echt wat gebeurt.

Eerste afspraak en plan van aanpak

Zodra we hebben vastgesteld wat de wens of het probleem is en hoe we het gaan aanpakken, maken we een eerste afspraak. In de regel trek ik daar 3 uur voor uit. Bij reorganiseren of “chaosbestrijding” pakken we niet gelijk een heel huis aan, maar beginnen bijvoorbeeld eerst bij een kast of een gedeelte van een kamer. Dat is een goed uitgangspunt om patronen onder de loep te nemen. Daarna maken we vervolgafspraken waarbij ik ook opdrachten zal geven om zelf mee aan de slag te kunnen. Die opdrachten zijn bedoeld om zelf ook alleen aan de slag te kunnen en in de toekomst op een georganiseerde manier te werk te gaan.

Bij verhuizen of hulp aan nabestaanden zal er altijd een persoonlijk plan op maat worden gemaakt. Hierin spreken we af welke onderdelen ik zal doen en wat je zelf wilt doen.

Contact opnemen