Verhuizen en opruimen na overlijden (bv. in verpleeghuis)

"Verhuizen is de grootste stressveroorzaker in een huwelijk"

...

Bij verhuizen zal er altijd een persoonlijk plan op maat worden gemaakt. Hierin spreken we af welke onderdelen ik zal doen en wat je zelf wilt doen. Hierbij kun je denken aan zaken als een tijdspad maken of het verhuisbedrijf regelen. Het is ook mogelijk dat ik help bij het uitzoeken van de spullen, bijvoorbeeld ruim voor de verhuizing de zolder alvast opruimen.

Bij een verhuizing naar een seniorenwoning of verpleeghuis moeten er veel keuzes worden gemaakt. Hierbij gebruik ik als uitgangspunt de spullen die erg dierbaar zijn en mee moeten. Deze plaats ik op een schaaltekening in de nieuwe woning en zo wordt duidelijk wat er wel en wat niet mee kan. Het kan prettig zijn om hierbij hulp te hebben van iemand die niet emotioneel betrokken is.

Maar wat als je ouder net is overleden en er moet al zoveel worden geregeld. Dan staat je hoofd niet naar het leegmaken van de verpleeghuiskamer.

Als het om het leegruimen van een verzorging – of verpleeghuiskamer gaat is er natuurlijk sprake van tijdsdruk. Ik zal dan ook proberen om zo snel mogelijk na telefonisch contact een kort kennismakingsgesprek met de nabestaanden te hebben zodat er nog op dezelfde dag een plan kan worden gemaakt.

Contact opnemen